Dag 3 MED SPRÅNG

Fullt upp! Fått ut vapen idag - spännande! Och vi har lärt oss Ladda, Patron Ur. Att ladda vapnet och ”ladda ur” fast man får inte säga så.

Efter morgonrutiner bestående av frukost, städ,  BRAK (med andra ord, träning, bål, rygg, armar/axlar, knä) och visitation, omvisitation och omvisitation av omvisitation. Det handlade om rakning, många omvisitationer där för grabbarna.. och städ. Mitt logement är duktiga. På det ena mer än det andra. 

Det är konstigt att kalla varandra vid efternamn, men vi vänjer oss. Och vi börjar bli ett bra gäng :D 

Jag kommer få starka tummar av alla gånger man säkrar och osäkrar sitt vapen, och starka armar från alla timmar som man står och bär på det, 5,5kg. 

Nu har vi monterat stridsväst efter kvällsfikat 22-23 och alla grejer vi har fått ut är fortfarande inte märkta eller sorterade eller rätt inpackade i skåpen. Och vi har fått sytjänst, vi ska sy en massa grejer på uniformen. 

Med ”med språng” menas att man ska göra det snabbt, alltså supersnabbt, springa. Tusentipset: om du byter uniform för att du fått fel storlek, töm då fickorna innan du lämnar in din gamla, titta särskilt noga efter din legitimation och passerkort (så att du får vistas på området) och skåpnyckel. Det gjorde inte jag. Tillbaka på logementet när jag inte hade min nyckel, sprang jag i panik nerför trapporna till befälen och anmälde mig som hastigast, och blev ombedd att springa dit MED SPRÅNG. Vi skulle ha en föreläsning av kompanichefen (Major, högsta graden) och jag fick veta att jag INTE ville vara den rekryten som blev sen till kompanichefen. Jag hade en kvart på mig. Men det löste sig, behållaren där min jacka låg hade inte blivit tömd än. Tack och lov. 


Kommentarer

Mest visade